Team

The Team

Vårt team består av sex st glada människor som vi alla brinner för det vi gör.
(Jaaa, bilder är på väg…)

Dan-Magnus Svensson

VD, storägare & medgrundare

Andreas Leman

Huvudbryggare

Dennis Ivarsson

Destillatör

André Hansson

Bryggare

Maria Carlsson

Ekonom

Mathilda Heierson

Eventansvarig

Meet the guides

Vi har 8 st glada guider som man får träffa på våra bryggerivisningar och smakprovningar.

Jörgen Karlsson

Mikael Myhre

Patrick Nenonen

Jonas Heierson

Tomas Carlsson

Jesper Lundin

Tina Ivarsson

Benjamin Wallman

Året är 2011 och en gång i månaden blockeras köket hemma hos Dan-Magnus Svensson i Karlskrona. Orsaken? Det ska bryggas öl. Tillsammans med Magnus Karlsson och Mikael Lundell experimenterar han med humle, malt och den tillhörande bryggeriprocessen. Och det går vägen: två år senare lanserar det nygrundade mikrobryggeriet Brygghus 19 sin första hantverksöl.

23 februari 2012. Allt var nästan färdigmonterat och vi var ivriga som tusan att äntligen få börja brygga. Problemet var att ångkondensatorn inte var monterad, så 60-gradig ånga fyllde hela taket, detta reagerade rökdetektorerna på och fem minuter senare stod brandkåren redo att släcka branden. Som tur väl var räckte det med att vädra ut ångan och Brygghus 19 hade gjort sin allra första bryggning och bryggerivisning på samma dag. När brandmännen ändå var på plats fick de hälla i sista humlen, och namnet på Brygghus 19s första öl blev ’Räddningstjänstens IPA’.

Att släppa öl som inte har hög kvalitet har aldrig varit ett alternativ för oss, men år 2016 hade vi lite för mycket okvalificerad öl. Att kassera öl som vi lagt hjärta och själ i var inte det minsta roligt, kunde vi göra något annat med ölen? Vi ringde runt till destillerier och till slut hittade vi några vänliga själar som ville lära oss destillera. Sagt och gjort, vi skickade upp vår öl, åkte själva efter, och lärde oss destillera. Blekinge Akvavit var född, och har sedan dess fått många småsyskon.

Våren 2017 lyckades vår IPA International Haze komma in på fasta sortimentet i hela Sverige, sjukt kul givetvis men paniken var total. Huuur skulle vi fixa detta? Världens bästa Ida som var mitt i sin bryggarutbildning kom till undsättning, hon var troligen mer hos oss än på skolan men den våren gjorde Ida och Dan-Magnus 40 (!) st bryggningar International Haze. Ida blev vår första anställda!

’It’s an honour to be part of this project’ sa Dan-Magnus i intervjun vid lanseringen av In Flames gin, våren 2024.

Vi förstår det nog inte själva, men det lilla bryggeriet på Västra Kajen i Karlshamn börjar bli stort. Vi har världens bästa bryggare, destillatörer och framförallt kunder, utan dem är vi ingenting. På schemat är festivaler, events, lanseringar, det är nya öl, fler gin, mer likörer, det nyanställs och blir pappaledigheter om vartannat och på något vis blir det bara roligare och roligare. 

Vi har kämpat som tusan med hjärta och själ genom en hel pandemi och kämpar fortfarande med en lågkonjunktur, men det känns som vi ser slutet av tunneln och nu är det bara att gasa. Vi startade Brygghus 19 som världens roligaste hobby, och än idag påminns vi varje dag av hur otroligt roligt vi har på jobbet! Världens bästa team, världens bästa drycker, på med hatten, nu kör vi!