Smugglarhamnens Pilsner

Smugglarhamnen_flaska_glas

Det är möjligt att detta kan bli din nya favoritpilsner. För många som provat den för första gången på våra populära bryggerivisningar så är det just det som har hänt. De har gått därifrån med en ny favorit – det gillar vi!

I samband med att vi fortsätter bygga upp vårt bryggeri och vår strävan att göra kontinuerliga förbättringar i vårt kvalitetsarbete, så har vi beslutat oss för att filtrera våra öl. Smugglarhamnens Pilsner är den första som genomgick filtrering. För dig som kund innebär det att du får en blank fin öl med längre hållbarhetstid.

Namnet har ölen fått från det historiska faktum att Karlshamn under Napoleonkrigen blev en stor smugglarhamn. Vi brygger ölen ett stenkast från den plats där båtarna då i hemlighet landade.

Smugglarhamnen_flaska_glas_close_up

Stilen vi utgått från är en tjeckisk pilsner där vi har en stor mängd pilsnermalt och kompletterar med carapils som vi sedan har stegmäskat efter ett traditionellt temperaturschema. Väl i koket så har vi valt stora mängder tjeckisk Saaz humle i olika givor.

Resultatet är en fyllig, lite brödig maltsmak med en kryddighet från humlen. Humlen ger även en lång behagligt avklingande beska. Vi ser att du kan använda Smugglarhamnens Pilsner som en all-roundöl som fungerar väl med de flesta maträtter.

Ölets visitkort