Schmidts lager

produkter_for_web-02

1 mars 2013 så hade vi invigning av bryggeriet. Med pompa och ståt så klipptes bandet av Blekinges landshövding Berit Andnor-Bylund. När väl minglet sen kom igång så kom en av de inbjudna gästerna fram till oss och berättade en historia. Den gick ungefär så här.

”-Grabbar, när ni ska släppa en lageröl så har jag det perfekta namnet. Det var nämligen som så att någongång på 1990-talet så var det en engelsman på besök i staden.
Ja han var någon form av handelsresande och jobbade med eller för AAK (notis: Aarhus Karlshamn – industri som jobbar med vegetabiliska oljor)

-Han bodde på hotellet på andra sidan vattnet och en kväll när han var ute och promenerade så såg han en skylt till Schmidts lager. Ja ni vet, en skylt då mot där Schmidt och Co (brädgården) hade en lagerbyggnad där lastbilarna kunde lasta av inkommande gods.
-Nåväl…Engelsmanen, han läste ”Schmidts lager” och var helt övertygad om att det var namnet på ett lokalt bryggeri, så när han sen passerade Ölhallen så gick han in och försökte beställa ”A pint of Schmidts lager, please.”.
Personalen tittade först oförstående på honom, men sen när han berättade så förstod de att det var en skylt till en lagerlokal och inte till en lokal lager som han hade sett.

-Så naturligtvis måste ni döpa er lageröl till Schmidts Lager.”

Vi gillade historien och resten är numer historia. Naturligtvis så döpte vi en lager i stilen Dortmunder Export till just Schmidts lager.

Schmdts lager bjuder på en bra maltig bas som ger en fyllig munkänsla. Vi använder här klassiska tyska humlesorter som vi balanserar väl. Humlen ska inte ta övertonen i denna öl.

 

Ladda hem visitkortet