Passion (IPA)

produkter_for_web-04

En india pale ale (IPA) behöver inte vara världens beskaste. Det var så vi tänkte när vi skapade Passion.  Namnet kommer från att vi använder mycket humle som bidrar med en doft och smak av passionsfrukt, utöver tropisk frukt, grape och annan citrusfrukt. Det är en ganska frekvent fråga på våra bryggerivisningar om vi använder riktig passionsfrukt i Passion – men nej, det gör vi inte. Allt kommer från humlen.

Passion har en tydlig beska men fokus ligger på att släppa fram aromatiska toner från dessa fantastiska moderna humlesorter som vi använder. Vi är inne på ”generation 2” av Passion. Den hette från början Passion IPA men när vi ville höja alkoholhalten och skapa ny etikett så tyckte systembolaget att vi skulle släppa den som en ny produkt istället. Därav att den numer heter enbart Passion.

Utmaningen med öl som Passion är att det går åt stora mängder humle och de humlesorter som vi använder är generellt väldigt eftertraktade, så vi har under resans gång fått ändrat eller välja andra humlesorter som andra bryggerier inte alltid har fått upp ögonen för – då mycket humle från Australien och Nya Zeeland (utöver de amerikanska humlesorter som ingår).

 

Ladda hem visitkortet