OOOBeer – Glutenfri Märzen

Bärnstensfärgad OOOBeer – Sammarbete mellan Brygghus 19, Hyllie Bryggeri och Crime City Brewers. Prova den tillsammans med maten till oktoberfesten!

Maltig smak med liten sötma, inslag av sirapslimpa, torkad frukt, choklad och knäck. Glutenfri öl som är på tillfälligt besök.

Ännu ett kul projekt i bryggeriet. När vi deltog på Malmö Öl och Whiskyfestival 2018 och den konferens för ölbryggare (Craftbeer Malmö) som vi på Brygghus 19 arrangerar i Malmö varje år – så träffade vi Michael Nathorst (Hyllie Bryggeri), Irina Carlén och Emily Olofsson (Crime City Brewers). 

Irina Carlén, Emily Olofsson och Michael Nathorst

Vi bestämde ganska snart att vi skulle göra en sk. Collaboration-bryggning med dessa bryggerier. Sagt och gjort – vår bryggmästare började skissa på ett Märzenrecept och en sommardag så dök bryggarna upp i vad som skulle visa sig bli en betydligt mer ansträngande bryggning än tänkt, eftersom motorn till vår ena malttransportör gick sönder. Malten fick alltså bäras av bryggarna från krossrummet ner till brygghallen. En riktig workout!

Eimily och Irina
Många säckar malt blir det.

För att fler ska kunna njuta av en god Märzen (Oktoberfestöl) så gjorde vi den glutenfri. Beställ din idag på Systembolaget begränsad upplaga.