Oak Balalaika

 

 

Slutsåld – Kommer att bryggas igen under 2016

produkter_for_web-07

I oktober 2013 bryggde vi första upplagan av My Balalaika, dvs grundölet i Oak Balalaika. Detta var vår tionde bryggning och vi ville göra något speciellt, något som gick att lagra. Därför plockade vår bryggmästare fram ett recept som han bryggt många gånger tidigare, fast då i hembryggning.

När My Balalaika tappades på flaska så lät vi en del stanna kvar i tanken. Här fick den mogna fram ytterligare innan vi sen tappade över den på 8 bourbonfat från olika destillerier. Vi körde in faten i kylen här har den fått ligga på fatlagring i 120 dagar innan det var dags att tappa på flaska.

mybalagoesoak

oakxmasDu kommer att mötas av ett komplext öl som har en tydlig fatkaraktär. Dofter av vanilj, torkad frukt, russin och choklad.

Vi brukar rekommendera Oak Balalaika som en dessertöl. Drick den gärna tillsammans med chokladefterrätter, eller generellt med lite sötare efterrätter. I Juletid så har många tester med gott resultat gjorts i kombination med pepparkaka och stiltonost.

Dela gärna med en vän och servera i exempelvis cognagskupa. Inte för kall för då kommer inte dofter och smaker till sin rätt, men gärna vid serveringstemperatur kring 12 C för att sedan värma upp med handvärme till ca 17-18C för att låta smak- och doftregistret träda fram till fullo.

Definitivt en öl som du dricker med näsa och mun.

Ladda hem visitkortet