Putin you can’t have this beer – Får byta namn…2 gånger!

Tidigare i veckan fick vi ett telefonsamtal från Systembolaget där de meddelade att den etikett vi skickat in inte godkändes.  Detta då namnet ”Putin” förknippas med en person (Rysslands president Vladimir Putin) och utan att ha tillåtelse från personen i fråga är det otillbörlig marknadsföring enligt Systembolagets handläggare.

Vi fick några timmar på oss att göra om etiketten (så vi fortfarande kan släppa den i decembersläppet). I och med detta så döpte vi om ölen till ”Name the beer!” där tanken var att man genom att använda en penna själv kan döpa ölen. Vi lämnade kvar tre bokstäver P.O.V.

Name_the_beer_RIS150ppi-01Vid första omdopet så kom ölen att heta ”Name the beer!”

Skyndsamt skickades det nya etikettförslaget in, men handläggaren ansåg att vi i praktiken inte hade gjort någon ändring trots ändrat namn och plockat bort det som man tidigare ansåg varit otillbehörlig marknadsföring. Vi fick veta att vi var fortfarande utanför den difusa termen ”måttfullt” med denna etikett eftersom alla visste om att det var ölen ”Putin you can’t have this beer”.

Tillbaka vid idestugan började vi göra om etiketten igen.  Nu tog vi fram ett ryskt tresträngat instrument och döpte om ölen till ”My Balalaika”

Nytt namn på vår RIS. My Balalaika.

Nytt namn på vår RIS. My Balalaika.

I onsdags (20 november) fick vi äntligen ett OK av systembolagets handläggare för denna etikett. Ölen (My Balalaika) som vi ska lansera i decembersläppet kan komma att bli försenad några dagar. Detta eftersom vi måste hinna trycka nya etiketter.

 

 

Så här såg ursprungsetiketten ut.

Putin_cant_have_this_final_web2-01

 

Följ oss på facebook  https://www.facebook.com/Brygghus19

1 kommentar på “Putin you can’t have this beer – Får byta namn…2 gånger!

  1. Ska bli intressant att följa detta fall. Om de skulle besluta att säga ja till Poppels etikett, då skulle det innebära att de hade fel om vår etikett.
    Får mig att tänka på filmen Dogma och innebörden av Dogma. Kanske ett bra namn på en ny öl?

    ”Dogma is a principle or set of principles laid down by an authority as incontrovertibly true.[1] It serves as part of the primary basis of an ideology or belief system, and it cannot be changed or discarded without affecting the very system’s paradigm, or the ideology itself. The term can refer to acceptable opinions of philosophers or philosophical schools, public decrees, religion, or issued decisions of political authorities”