Lansering i november – Festbock och Oak Balalaika

november_lansering_webI novembersläppet (21 november) på systembolaget så lanserar vi två nya öl.

Vår Festbock som är en öl av stilen dubbelbock som vi kommer att brygga framförallt till jul och påsk, då den passar mycket väl till den robusta maten som äts till dessa högtider. Förvänta dig en mörk, maltfyllig öl med låg beska och en lite högre alkoholhalt för att bära fram smakerna i ölen.

Oak Balalaika 2013 så bryggde vi My Balalaika. Vi valde att spara 1600 liter av denna och lägga på bourbonfat från olika destillerier. Här har ölen stått i vårt kylförråd under 120 dagar och dragit ut vaniljtoner från den amerikanska eken som faten är gjorda av. Då det var fat från 8 olika destillerier så hade vi tänkt att markera upp på etiketten vilket fat som ölen kom från, så kunderna kunde jämföra smakskillnaderna mellan faten. Systembolaget nekade oss från att göra detta med hänvisning till att de inte accepterar smakskillnader för samma artikel. Detta resulterade i att vi nu har fått blanda faten och det är detta som vi släpper i novembersläppet.

Planer finns inför nästa omgång av en fatlagrad variant av my balalaika (2015), att vi ska släppa detta som ett ”mixpack” men då ha färre antal destilleriers fat. Vi vill göra detta så att man kan jämföra skillnadern mellan fat som lagrats i samma tid och under samma förhållanden.