Karlshamn 350

produkter_for_web-01

Vi kallar den för en modern ljus lager. Här använder vi oss av mestadels pilsnermalt i kombination med beska från en tysk neutral Magnumhumle samt lätta citrustoner från den amerikanska Cascade.

I diskussioner med Karlshamn så blev vi ombedda att ta fram en öl till stadens 350-årsjubileum. Ett uppdrag som vi med glädje tog mot. Vi pratade smaker och kom till slut fram till det recept vi ville brygga.

khamn350

Representanter var med vid bryggningen av första batchen och lämnade då även över officiellt Karlshamn 350 material till oss så vi kunde sätta igång designen av etiketten. Naturligtvis så satte vi kommunens representanter i arbete och lät dem få slå i humle i ölen.

b19k350modNär man släpper ett öl till en 350-års jubilar, så fick vi koppla in tidsmaskinen och plocka in följande två herrar som eskorterade av en tidsenlig vaktpatrull fraktade det färdiga ölet till stadens rådhus. Här var det sen en officiell avsmakning och kommunrådet gav tummen upp för det officiella jubileumsölet.

Karlshamnsborna kräva sitt eget öl och när nästa kalenderår kommer så kommer vi successivt i takt med att etiketterna tar slut fasa ut Karlshamn 350 och ge plats för nästa Karlshamnsöl. Historien fortsätter, men ölet kommer heta annorlunda. Håll utkik på våra sidor!

k350patrullmm

 

Ladda hem visitkortet