Innovation – Glutenfri DIPA

Innovation - glutenfri Dubbel-IPA.
Innovation – glutenfri Dubbel-IPA.

Historien bakom Innovation

Tänk dig att du är bryggmästare på ett mikrobryggeri. Tänk dig även att du har en granne som gillar välhumlade öl. När denna granne kommer och berättar för dig att han (eller hon, men just i det här fallet så var det en han) fått diagnos för glutenintolerans och sen säger lite bedjande: ”Så nu får du se till att brygga en glutenfri öl”.
Vad skulle du säga då?

Vår bryggmästare svarade, Ja!
Vilket var startskottet till över ett halvårs prototyputveckling och utvärdering av olika metoder för hur man kan göra en öl bryggd av normala råvaror glutenfri.

Dubbel-IPA!

Innovation är i första hand en Dubbel-IPA. Den smakar som en och den är en!
Det är bara det att den dessutom är glutenfri vilket gör att även de som är glutenintoleranta eller personer som av andra anledningar vill dra ner sitt glutenintag, nu har en öl som inte har många motsvarigheter på marknaden.

Snacka lite humle med mig!

Columbus, Simcoe, Chinook och Cascade. Det är de fyra humlesorter som det finns rikligt av i Innovation. Det är en öl med rejäl beska och vi använder även stora mängder med sena humlegivor för att även bevara humlearomer. Fokus ligger på att ge ett Dubbel-IPA-”bett” i beskan.

Det här med glutenfri, stämmer det?

Japp, i EU så får du kalla en produkt glutenfri om den understiger 20 ppm (mg/l) gluten. Innovation har genomgått ELISA glutentest och nivåerna var ej mätbara av det ackrediterade laboratoriet som vi använder oss av. Dvs den har ett gluteninnehåll som är mindre än 5 ppm (mg/l). Samtliga batcher av Innovation kommer att skickas för individuella glutentest för att säkerställa att vi ligger väl under de gränsvärden som finns.

 

Produktbilder/Pressbilder

Foto: Brygghus 19
Foto: Brygghus 19
Foto: Brygghus 19
Foto: Brygghus 19
Foto: Brygghus 19
Foto: Brygghus 19