Festbock

Festbock

Med Festbock så har vi tagit fram en klassisk ölstil – Dubbelbock – vilket är en ölstil som härstammar från Tyskland. Där kallas den även Fastenbier (Fasteöl) eftersom den bryggdes för att drickas under fastan. Vi har tänkt tvärt om. Vi valde att brygga vår dubbelbock och släppa den lagom i tid till att julbordet gjorde sin entré 2014. Festbocken är bryggd på flera olika münchnermalter som var och en bidrar med sina specifika smaker.

Det är en öl med fokus just på maltbasen och har således en tillbakahållen beska – detta i kombination med den något högre alkoholstyrkan (7,9 vol%) gör att det är en utmärkt matöl för lite robustare mat. Tänk dig rätter som grillat, Janssons frestelse, småvarmt, korvar, anka och gås – så hittar du perfekta partners till Festbock.

Den röda bocken på etiketten symboliserar julen och den gula påsken – men som produkt så är den tillgänglig under hela året (med reservation för slutförsäljning, men då återkommer den inför nästa julperiod eftersom vi väljer att brygga den tidigt på hösten).

Provning_vid_bord_IVFestbock_Close_up

 

Inför lanseringen så tog vi kontakt med fantastiska Eriksberg eftersom vi tyckte att det inte kan finnas någon bättre plats att släppa en ”bock” på än just i ett vilthägn. Vi passade även på att bjuda in till en extraordinär smakpanel där vi provade ölen tillsammans med läckerheter från Eriksbergs julbord. Både julbordet och ölen fick idel tummar upp.

Festbock_XV

Det går naturligtvis att dricka Festbock året om, även om vi valde att lansera den just till julmaten.

På Systembolaget så hittar du Festbock under artikelnummer 30120 – http://www.systembolaget.se/30120

 

 Ladda hem visitkortet