Blekinge Akvavit – Destillerad ölbas från Brygghus 19

Blekinge Akvavit är här!

Blekinge Akvavit - Brygghus 19s egna akvavit som är baserad på ölbas från bryggeriet som sedan destillerats och kryddats
Blekinge Akvavit – Brygghus 19s egna akvavit som är baserad på ölbas från bryggeriet som sedan destillerats och kryddats

Vi på bryggeriet har hårt ställda krav på oss själva och kvaliteten på våra produkter. Detta innebär bl.a. att vi sätter bäst före datum på våra öl så att ni som konsumenter ska dricka dem när de är som bäst. Ibland händer det att vi har öl i vårt lager som närmar sig tre månadersgränsen innan bäst före datumet, då väljer vi att istället skicka efterkommande bryggning av samma öltyp till Systembolaget. Vilket i sin tur gör att vi då och då får några kartonger öl som vi tidigare fått destruera (hälla ut). Ett alternativ till destruktion för oss är att vi istället samlar ihop denna öl i tankar som vi skickar iväg på destillation hos våra vänner på Tevsjö Destilleri och det är från denna sprit gjord på vår ölbas som vi kryddar vår akvavit.

Blekinge Akvavit

Detta är den första av vår starksprit som vi nu släpper till försäljning.

Säljstarten (Systembolaget) var planerad till 2 maj 2017 men blev pga teknikaliteter försenad och sedan släppt där i juni. I väntan på lanseringen och som ett komplement till Systembolaget la vi ut Blekinge Akvavit till försäljning via Italienska Magasinet även det ett Blekingebaserat företag.
När du beställer via Italienska Magasinet så får du varorna hemlevererade till dig!

Länk: Blekinge Akvavit – hos Italienska Magasinet

Länk: Blekinge Akvavit – hos Systembolaget

 

Blekinge Akvavit är en snaps varsamt kryddad med kummin, fänkål och anis. För att ge en trevligt gyllene färg och en rundare, lite mjukare smak så har vi tillsatt en andel Sherry.

Vi rekommenderar en serveringstemperatur mellan 6-10 grader (C). Med andra ord kylskåpskall.