Ambassadeur

Ambassadeur

Brygghus 19 blev utsedda till årets Blekingeambassadörer 2013 då vi som nytt bryggeri lyckats sprida vårt varumärke runt jorden med bla. vår t-shirtkampanj.

Ungefär samtidigt höll vår bryggmästare på att vidareutveckla ett recept på en öl som vi enbart släppt till restauranger och som hade lokal anknytning. Ölet hette Cardinal och den fiskeintresserade förstår att det var en anspelning på en haspelrulle (fiskerulle) som tillverkats i regionen.  Det var då självklart att förädlingen av detta öl skulle få heta Ambassadeur!

Ambassadeur är ett namn som förpliktigar så vi beslöt oss för att vi ville göra något som inget Europeiskt bryggeri någonsin gjort (om ens något i världen) – vi valde att ha release av ölet på Kuba! Vi skickade dit vår Brygghus 19 ambassadör.

B19_Around_The_World_Havanna_CUBA_small

B19_Around_The_World_Havanna_CUBA_Lansering_Ambassadeur_small

Ambassadeur är en Pale Ale – där vi ville ta in delar från bryggerivärlden. Vi har humle från USA (Chinook), Tyskland (Perle), Tjeckien (Saaz) och Slovenien (Styrian Golding). Utöver det så är det malt från Finland och Tyskland, samt naturligtvis Karlshamns goda vatten.

Ambassadeur har blivit mycket populär bland restauranger då den passar in på de flesta menyer och maträtter. Dessutom så är det ett populärt alternativ för den öldrickare som normalt brukar dricka lager men vill vidga sin horisont. En instegsale brukar vi kalla den.

 

Ladda hem visitkortet